Jak automatycznie usunąć historię YouTube?

Udostępnij w sieciach społecznościowych:

W tym artykule wyjaśniono, jak to zrobić automatycznie usuwa historię YouTube. Prywatność w Internecie jest jednym z głównych problemów, które ostatnio pojawiają się na pierwszych stronach gazet. W rezultacie firmy próbują różnych metod, aby odpowiedzieć na obawy użytkowników dotyczące prywatności. Google niedawno wprowadził funkcję, która automatycznie usuwa historię wyszukiwania Google. A teraz ta sama funkcja pojawiła się również na YouTube.

Ta nowa funkcja pojawia się w sekcji Moja aktywność konta Google. Podobnie jak historia wyszukiwania Google, pozwala ustawić Historię YouTube, aby była usuwana automatycznie po określonym czasie. Domyślnie Historia YouTube jest zapisywana na Twoim koncie, chyba że usuniesz ją ręcznie. Dzięki tej funkcji możesz ustawić automatyczne usuwanie co 3 lub 18 miesięcy. Pozwala to uniknąć marketerów i innych stron trzecich, które używają narzędzi takich jak YouTube Viewer do śledzenia działań ludzi związanych z kierowaniem reklam.

Przeczytaj także: Zobacz wideo z dowolnego kanału YouTube w formacie kalendarza: Archiwum YouTube

Jak automatycznie usunąć historię YouTube?

Aby ustawić YouTube na automatyczne usuwanie historii oglądania, przejdź do sekcji Moja aktywność na koncie Google. Ta sekcja pokazuje opcję przejścia do sekcji historii YouTube. Możesz też kliknąć ten link, który prowadzi bezpośrednio do Historii YouTube.

automatycznie usuwa historię YouTube

Sekcja Historia YouTube zawiera dwie główne opcje; jeden, aby zmienić Status historii YouTube i drugi, aby aktywować historię automatycznego usuwania. Domyślnie historia YouTube jest zapisywana, chyba że usuniesz ją ręcznie. Aby ustawić automatyczne usuwanie, kliknij odpowiednią opcję.

ustaw historię YouTube na automatyczne usuwanie

W tej sekcji znajdziesz trzy opcje Historii YouTube. Pierwsza opcja to domyślna, która przechowuje Twoją historię dopóki nie usuniesz go ręcznie. Pozostałe dwie opcje pozwalają automatycznie usuwaj historię YouTube po 3 miesiącach i 18 miesiącach. Możesz skorzystać z dowolnej z tych opcji i ustawić, aby Twoja historia YouTube była automatycznie usuwana.

Zobacz:   Oprogramowanie do hakowania wzrostu gospodarczego typu open source z obsługą sprzedaży, marketingu i obsługi klienta

Gdy włączysz tę opcję automatycznego usuwania, wyświetli się Twoja aktualna historia YouTube. Ta historia jest natychmiast usuwana, ponieważ jest starsza niż trzy lub 18 miesięcy. Możesz też całkowicie wyłączyć Historię YouTube, aby nie została zapisana na Twoim koncie. Możesz to aktywować z poziomu Status historii YouTube Sekcja.

Słowa końcowe

W ten sposób możesz ustawić swoją Historię YouTube, aby była usuwana automatycznie po 3 lub 18 miesiącach. W ten sposób cała historia oglądania i wyszukiwania w YouTube zostanie automatycznie usunięta po wybranym przedziale czasowym. W ten sposób nie ma to wpływu na rekomendacje w YouTube, po prostu pozbywa się historii i chroni twoje nawyki oglądania.

Komentarze Facebook